GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2023 13:27

Vangölünün Çekilmesiyle Erciş'te Milyonlarca Mikrobiyalitler Ortaya Çıktı

Kuraklığın etkili olduğu bölgemiz Erciş'te Vangölü suları çekilerek yeni bir dünyanın gözlerimize serilmesine neden oldu

Vangölünün Çekilmesiyle Erciş'te Milyonlarca Mikrobiyalitler Ortaya Çıktı

Küresel iklim değişikliğinin meydana geldiği bölgemizde yağışların azalmasıyla beraber su seviyesinde azalma meydana geldi. Van Gölü’nde su kaybının yaşanması, su altındaki mikrobiyalitlerin ortaya çıkmasına neden oldu. Özellikle son yağışlarından da nasibini alamayan İlçemiz Erciş'teki Van Gölü kıyısında binlerce mikrobiyalit ortaya çıktı.
Van yüzüncüyıl Üniversitesi Su Ürünleri Bölümünden yapılan açıklamada özellikle kar yağışının azalmasıyla Vangölünü besleyen akarsuların azalması ve hatta bir kısmının da kuruma derecesine ulaşması Vangölü sularının azalmasına ve çekilmesine neden oluyor. Yüzyıllardır sodalı suyun oluşturduğu mikrobiyalitler suların onmetrelece çekilmesiyle beraber hazin bir şekilde ortasaya çıktılar. Görüntü olarak bizleri heyecanlandırsada suların çekilmesi kurak geçecek günlerin kapımıozda olması bizi zor günlerin beklediği anlamına gelmektedir denildi.

Yakup Bulut

AdminAdmin