YEREL
Giriş Tarihi : 06-02-2023 15:31

TÜRK KIZILAYI ERCİŞ ŞUBESİNDEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM KAMPANYASI

Tük Kızılayı tüm yurtta deprem bölgelerine yardım kampanyaları düzenledi.

TÜRK KIZILAYI ERCİŞ ŞUBESİNDEN DEPREM BÖLGELERİNE YARDIM KAMPANYASI

Tük Kızılayı tüm yurtta deprem bölgelerine yardım kampanyaları düzenledi.

Bu bağlamda yapılan açıklamadı; 06.02.2023 tarihinde Kahramanmaraş Pazarcık merkezli, bir çok ilimize etkileyen şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Depremin yaşandığı bölgelerde öncelikli olarak battaniye, ikramlık malzeme, su, sandviç, kışlık kıyafet (sıfır) malzemelerine ihtiyaç bulunmaktadır. Türk Kızılay, depremzedelerimizin yanında olmak, yaralarını bir nebze olsun sarmak üzere yardım faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Bu minvalde Kahramanmaraş başta olmak üzere tüm depremzedeler için toplanacak bağışlarda siz değerli vatandaşlarımızın  destekleri büyük önem teşkil etmektedir.

Türk Kızılayı Erciş Şubesinin yaptığı açıklamada da; Ülkemizde yaşanan büyük depremlerden biriyle karşı karşıyayız. Bir çok ilimizi etkileyen bu depremde yurt genelinde Kızılay imkanlarını seferber ederek vatandaşlarımızın emanetlerini bölgeye ulaştırıyor. Erciş Kızılay olarak kaymakamlığımız öncülüğünde kampanya başlattık. Nakdi ve ayni yardımları toplayıp bölgeye araçlarımız ile sevk edeceğiz. Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz denildi.

Bu doğrultuda;

Bağış süreçlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir:
• Kampanya kapsamında ayni ve nakdi bağış kabulü yapılabilecektir.
• Toplanacak bağışların öncelikli olarak nakdi olarak kabul edilmesi, ancak ayni bağış toplanması
durumunda 
• Ayni bağış kapsamında öncelikli olarak battaniye, ikramlık malzeme, su, sandviç, kışlık
kıyafet(sıfır) (Bere, Eldiven, mont, çorap, bot) ihtiyacı bulunmaktadır.
• Gönderilecek yardım malzemelerinin açılmamış kullanılmamış nitelikte olması gerekmektedir.

Erciş'teki yardımların Sürekli Eğitim Merkezi binasının altındaki Kızılay Erciş Butik Şubesine teslim edilmesi gerektiği öte yandan kan vermek isteyenlerin de yarından itibaren kan verme aracının kaymakamlık binası  önünde olacağı ve burada kan verme işlemlerinin de yapılacağı bilgisi verildi.

Salih Yiğit

AdminAdmin