GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-01-2023 10:13   Güncelleme : 05-01-2023 11:11

Erciş İl Olmalı Çalışmaları Yeniden Gündemde

Türkiyenin 100. Yılında 100 il olacağı şeklinde gelen açıklamalar sonrasında Erciş'teki Sivil Toplum Kuruluşları yeniden kolları sıvadılar.

Erciş İl Olmalı Çalışmaları Yeniden Gündemde

Türkiyenin 100. Yılında 100 il olacağı şeklinde gelen açıklamalar sonrasında Erciş'teki Sivil Toplum Kuruluşları yeniden kolları sıvadılar. Sürekli gündemde yer tutan 100 il projesi ve bazı ilçelerin il olacağı iddialarının ortaya her atıldığı dönemde tartışılan Erciş’in il olması hususu Erciş Sivil toplum Kuruluşları tarafından tekrar gündeme alındı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağı ile ilgili iddia gündeme bomba gibi düşerken, yaygın medyada bu illerle ilgili listeler yapılıp tahminler yürütülüyor.

Türkiye'de en son 1999 yılında verilen kararla Düzce, 81’inci il olarak statü kazandı. Geçtiğimiz süreç içerisinde hiçbir ilçenin il olma süreci gerçekleşmezken, Erciş'teki bazı sivil toplum kuruluşları Türkiyenin 100. yılında 100 il projesinin gerçekleştirilmesi ve bu 100 il içerisine Erciş'in de alınması için yeniden çalışmalarına başladılar. Ercişli vatandaşlar da Erciş gibi konum ve nüfus bakımından il olma statüsünde bulunduğunu savundular. Bir çok ilçenin il olması önerisi gelirken hangi ilçelerin il olacağı da merak konusu oldu. Van’ın en büyük 2’inci ilçesi olan Erciş’in il olması yönünde öneriler ve talepler yıllardır sürerken, bu tartışma ile Erciş bir kez daha gündeme geldi. Yeni bir il olma sürecinin başlayıp başlamayacağı da konuşulurken ilçenin önemli STK’larında yer alan isimler, Erciş’in il olması hakkında değerlendirmelerde ve taleplerde bulundular.

Salih Yiğit

AdminAdmin