GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-12-2022 09:39

Erciş Belediyesinin “Meraklı Mucitler” Projesine Yoğun Katılım

İlçemiz Erciş Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Meraklı Mucitler’ projesi'nin sergisi yoğun bir katılım ile ziyarete açıldı.

Erciş Belediyesinin “Meraklı Mucitler” Projesine Yoğun Katılım

    İlçemiz Erciş Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Meraklı Mucitler’ projesi'nin sergisi yoğun bir katılım ile ziyarete açıldı.
    Bir ay boyunca devam edecek proje kapsamında kırsal ve merkez okullarda eğitim gören 20 bin öğrenci, 4 farklı konu başlığında 40 farklı deney setinin bulunduğu sergiyi ziyaret ederek, yakından inceleme fırsatı bulacak. Öğrencilerin bilimsel anlamda gelişimleri için uzay, astronomi, doğa ve  bilim konulu  farklı alanlarda imkânlarını seferber eden Erciş Belediyesi bu projeyi hayata geçirdi. Bu kapsamda Atakan Çelik Kültür Merkezi’nde sergilenen ‘Meraklı Mucitler’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi. Tanıtım lasmanına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Suat Arslan, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Onur Akyüz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Trak, Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Muhlis Yeşilbaş, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler  katıldı.
    Projenin incelemeleri sırasında açıklamalarda bulunan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, öğrencilere bilim sevgisinin aşılanmasının önemine dikkat çekti.
Bilim ve teknolojik yenilikleri önemsediklerini belirten Mehmetbeyoğlu, “2022 yılının sonlarına doğru gelirken ilçemizdeki birçok projede olduğu gibi Erciş Belediye’mizin; Eğitim, Sanat ve Kültür etkinliklerinde de faaliyetler yapmaya devam ediyoruz. Bugün burada çocuklarımızla Türkiye Yüzyıl’ının inşasında Prof. Dr. Fuat SEZGİN’in yolunda Bilim alanında Meraklı Mucitler Atölyesi’nde olmanın mutluluğu içerisindeyim.
Sevgili Öğrenciler; Hiçbir zaman yeise kapılmanızı istemiyoruz. 
Anasınıfından Lise son sınıfa kadar ders kitaplarınız, yardımcı kaynaklarınız, okuma kitaplarınız ile devletimiz hep yanınızda oldu olmaya da devam edecek. Sizlerden tek ricamız derslerinize çalışmak değildir! Yeni Yüzyılda, Türkiye Yüzyılına erişmemiz için sizlerin çok çalışması gerekiyor. Bugün burada 4 konu başlığı altında 40 farklı deney çeşidi göreceksiniz. Bu deneyler sizlerin ilkokuldan liseye kadar gördüğünüz derslerdeki kazanımların işler hale gelmiş durumudur. Burada kazanacağınız farklı bakış açıları ve öğretmenlerimizin mihmandarlığı ile sizlerden İbn-i Sinalar, Harezmiler, Necip Fazıllar, Aziz Sancarlar bekliyoruz.Vatanımız bu konular için muktedir ve dünyada söz sahibidir. Hiç şüpheniz olmasın!
Erciş Belediyemizin destekleri ile 21 Aralık 2022 ile 13 Ocak 2023 tarihleri arasında Meraklı Mucitler Atölyesi yaklaşık 20.000 öğrencimizi burada ağırlayacak. Eğitim öğretim hayatınızda faydalı olması dileği ile bu etkinliğimizin hayırlı olmasını dilerim” dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından 40 civarında farklı deney setinin yer aldığı alanı gezen katılımcılar öğrencilerle de yakından ilgilendiler. Öğrenciler bir ay boyunca burada hem deney yaparak öğrenecek, hem de mutlu ve keyifli vakit geçirecekler.

Rıdvan Kaya

AdminAdmin