MARAŞTA BÜYÜK DEPREM: ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu.

YEREL - 06-02-2023 08:45 629 kez okundu.

MARAŞTA BÜYÜK DEPREM: ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu. Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman'da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalkarken; en büyüğü 6,6 olan 50'den fazla artçı deprem yaşandı. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmalarına başlarken, AFAD ölü ve yaralı sayısının anbean arttığını bildirdi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Arama kurtarma ekiplerimize yardımcı olunması önemli. Yıkılmış binalarda çalışmalar devam ediyor. Vatandaşlarımızın buralardaki görevlerimize yardımcı olması, toplanma alanlarında toplanmaları, resmi talimatları dinlemelerini önemle rica ediyoruz. Resmi açıklamaya itibar edilmesi gerekiyor muhakkak.
Çok sayıda hasarlı binamız var. Hasarla binalardan uzak durulması önemli. Yıkıcı birtakım artçı sarsıntılar da meydana geliyor. Şu ana kadar 50 tane artçı sarsıntı meydana geldi. Bunlardan 3 tanesi 6 ve üzerinde. Yakınımızdaki ülkelerde de hissedildi."

Rıdvan Kaya

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Patnos'ta Belediye Başkanı Gözaltına Alındı....

Patnos'ta Belediye Başkanı Gözaltına Alındı....

09-06-2023 - YEREL

KURBANLIK HAYVANLARIN SEVKLERİ İÇİN AŞI VE KÜPE ŞART

KURBANLIK HAYVANLARIN SEVKLERİ İÇİN AŞI VE KÜPE ŞART

08-06-2023 - YEREL