Bülent Arınç "Seçimler Ertelenmeli"

GÜNCEL - 14-02-2023 16:06 310 kez okundu.

Bülent Arınç

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı Bülent Arınç "Devlet bürokrasisinin vatandaşlarımızın yaralarına merhem olmasına odaklanması için seçimlerin ivedilikle ertelenmesi lazım" dedi.

Bülent Arınç sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Belki de tarihimizin en acı felaketini yaşadığımız bugünlerde, ülke bir an evvel seçim stresinden kurtulmalıdır. Buna vatandaşımızın da bürokrasinin de siyasetin de ihtiyacı var" ifadelerine yer verdi. Arınç ayrıca "Ne olursa olsun bu zaruret hali dolayısıyla seçimler bir defaya mahsus olmak üzere tehir edilmelidir" görüşünü dile getirdi.

Yapılan açıklamanın ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, tv100'den Deniz Gürel'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Ne bizim gündemimizde ne de cumhurbaşkanımızın gündeminde böyle bir şey var. Hala enkaz altında yardım bekleyenler bizim gündemimiz. Şu anda seçimle ilgili siyasetin fikir yürütmesi abes ve iştigal. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa o şekilde seçim olacak. Şu an birtakım stratejiler düşünemeyiz, insanlığımızdan utanırız. OHAL ile ilgili seçim senaryolarının kanunla hukukla alakası yok. Son söz olarak depremin ilk gününden beri sahadayım. AK Parti’nin seçim işlerinden sorumlu başkanı olarak sayın Cumhurbaşkanımız’la bu konuyla ilgili hiçbir şey konuşmadık. Aramızda bile konuşulacak bir zaman değil.

Tüm bu açıklamalara muhalefetten de tepkiler geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Bülent Arınç'ın açıklamasını gazeteci Murat Yetkin'e verdiği demeçle değerlendirdi. Anayasaya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "savaş olmadığına göre seçimin ertelenemeyeceğini" belirtti.

Seçim tarihinin derhal belirlenmesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Seçimden kaçmanın zararını tüm ülke çekecektir" dedi.

Arınç'ın "Seçimler bir defaya mahsus olmak üzere tehir edilmelidir" sözlerine ilişkin Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Ne demek bir defaya mahsus? Bu ifade “bir kişiye bir sefere özgü bir hukuk normu oluşturalım” demektir. Demokrasilerde böyle bir anlayış yoktur. Kabile devletlerinde bile bu olmaz" dedi

Ajans

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Barış Çelik Ak Parti Erciş Belediye Başkan Aday Adayı Başvurunda Bulundu

Barış Çelik Ak Parti Erciş Belediye Başkan Aday Adayı Başvurunda Bulundu

21-11-2023 - GÜNCEL

Tuşba Kaymakamı Erciş Kaymakamını Ziyaret Etti

Tuşba Kaymakamı Erciş Kaymakamını Ziyaret Etti

27-09-2023 - GÜNCEL