Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tarafından "Aile Hukuku ve Medeni Kanun" Semineri Düzenlendi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Erciş Sosyal Hizmetler Merkezi ile Van Barosu Erciş Temsilciliği birlikteliği ile Erciş'teki tüm mahalle kadınlarına "Aile Hukuku ve Medeni Kanun" hakkında bilgilendirme seminerleri düzenleniyor.

YEREL - 01-02-2023 09:10 722 kez okundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tarafından

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Erciş Sosyal Hizmetler Merkezi ile Van Barosu Erciş Temsilciliği işbirliği ile ilçediki mahalleler tek tek dolaşılarak kursiyer kadınlara Aile Hukuku ve Medeni Kanun çerçevesinde bilinçlenme ve gelişmeye katkı sunma brifinleri ile eğitim verildi.

Erciş Sosyal Hizmetler Merkezinin düzenlediği Aile Destek Merkezi kursiyerlerine Van Barosu Avukatlarından Av.Çağrı Çağan Yılmaz tarafından evlilik birliği, evlilik birliğinde Medeni Kanun çerçevesinde hak ve yükümlülükler, aile içi şiddet ve mal rejimleri konusunda eğitim verildi.

Düzenlenen seminer ve brifin çalışmalarında gönüllü görev alan Van Barosu Avukatlarından Avukat Çağrı Çağan Yılmaz bu tür bilgilendirme çalışmalarının faydalarına değinerek, bilinçli toplumun oluşumunda aile ve kadının önemine değindi. Avukat Çağan; "adımlarımızın örnek alındığını gördüğümüz için toplulumuzun hem ekonomik hem de hukuken gelişmesi adına tüm çalışmalara katılmak ve sorumluluk almaktan geri durmayacağız. Toplumun gelişimi ve çağdaş bir toplum oluşumunda özellikle aile çok önemli bir miheng taşıdır. Bu yapının en önemli unsuru da bilinçli kadınların yetiştirilmesidir. Bu tür çalışmalarda faydalı olmak ve kaliteli bir toplumun oluşturulması çabası içinde olmak için elimizden geleni yapmaya daima hazır olacağız dedi."

Eğitim kapsamında Erciş merkezdeki tüm mahallelerdeki seminerler Van Barosu Avukatları tarafından gönüllü olarak verileceği, bu eğitimlerin 30 Ocak 3 Şubat tarihleri arasında çeşitli mahallelerde yapılacağı bildirildi.

Salih Yiğit

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Patnos'ta Belediye Başkanı Gözaltına Alındı....

Patnos'ta Belediye Başkanı Gözaltına Alındı....

09-06-2023 - YEREL

KURBANLIK HAYVANLARIN SEVKLERİ İÇİN AŞI VE KÜPE ŞART

KURBANLIK HAYVANLARIN SEVKLERİ İÇİN AŞI VE KÜPE ŞART

08-06-2023 - YEREL