GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-04-2023 08:37

Van'da dilenci uygulaması

Van'da dilenci uygulaması

Van Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayında sayıları artan dilencilere yönelik uygulama yaptı.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Ramazan ayını fırsat bilerek halkın inanç ve manevi duygularını istismar eden dilencilere yönelik denetimlerini artırdı. Resmi ve sivil kıyafetli ekipler tarafından kentteki işlek caddeler, cami çevreleri, fırın önleri ve trafik ışıklarında dilenen şahıslara yönelik uygulama gerçekleştirildi.
İpekyolu Belediyesi ekipleri ile birlikte uygulama yapan Van Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların manevi duygularını istismar ederek, haksız kazanç sağlayan dilencilere göz açtırmıyor. Yapılan çalışmalarda ekseriya yabancı uyruklu kadın ve çocuklardan oluşan dilenciler, araçlarla alınarak ‘Dilenci Toplama Merkezi'ne getirildi. Burada dilendikleri paralara tutanak karşılığında el konulurken, yetişkin dilencilere ise Kabahatler Kanunu gereği idari para cezası uygulandı.
3 aylık süreçte ekipler tarafından 598 dilenciye müdahale edilirken, dilencilerden alınan 24 bin 607 TL'ye ise tutanak karşılığında kamuya aktarılmak üzere el konuldu.
Ayrıca büyükşehir zabıtası tarafından müdahale edilen dilencilerin gerçekte ihtiyaç sahibi olup olmadıkları tespit edilerek, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen dilencilere, bir daha dilencilik yapmaması şartıyla Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca çeşitli yardımlar yapılıyor.

AdminAdmin