GÜNCEL
Giriş Tarihi : 21-02-2023 14:25   Güncelleme : 21-02-2023 14:34

Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul'da "Depremin Şiddeti 9'a çıkacak"...

Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul'da

14 gün arayla Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen sarsıntılar, deprem gerçeğini bir kez daha gün yüzüne çıkardı. 41 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremlerin ardından gözler bir yandan da İstanbul'a çevrildi. Beklenen 'Büyük Marmara Depremi' için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör "Şiddeti 9'a çıkabilir" diyerek İstanbulluları endişelendirdi. Depremin süresiyle ilgili tahminini de açıklayan Şengör, tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul için korkutan açıklamalarda bulundu.Şengör; Marmara'da en az 7 şiddetinde deprem beklediklerini söyleyerek, bu depremin Yeşilköy ve Tuzla'da 9 şiddetinde hissedileceğini belirtti. Şengör, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak! Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak ifadelerini kullandı.

"Elimizdeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşünüyoruz. Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum.

Ajans

AdminAdmin