GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-02-2023 12:12

EYT YARIN MECLİSTE...

EYT YARIN MECLİSTE...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılacak düzenleme, deprem nedeniyle kapalı olan Meclis’in yarın faaliyetlerine yeniden başlamasıyla Genel Kurul gündemine gelecek. 

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşüldükten sonra Resmi Gazete’de aynı gün yayınlanması düşünülen EYT, koşulları yerine getirmiş olan kişiler emeklilik dilekçesi verebilecekler. 5510 Sayılı Kanun’a göre, 4A (SSK) ve 4B (BAĞ-KUR) kapsamındaki kişilerden emekli aylığı almaya hak kazananlara, emeklilik dilekçesi verdikleri tarihten sonraki ay başından itibaren aylık bağlanıyor. 4C (Emekli Sandığı) kapsamındaki kişilerden hala görevde olanların aylıkları, yetkili makamdan alınan emekliye sevk onayı üzerine görevleriyle ilişiği kesildiği tarihi takip eden ay başından başlayacak.

Kanuna göre, emeklilere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1.100’er lira tutarında bayram ikramiyesi ödeniyor. Bu yıl Ramazan Bayramı 21 Nisan’a rastladığından, mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, nisan ayında 1.100 lira bayram ikramiyesi de alacaklar.

AdminAdmin