YEREL
Giriş Tarihi : 10-04-2023 11:47

ERCİŞ’TE MEYVE YETİŞTİRİCİLERİNE 25 BİN ÇEŞİTLİ MEYVE FİDANLARI DAĞITILDI...

ERCİŞ’TE MEYVE YETİŞTİRİCİLERİNE 25 BİN ÇEŞİTLİ MEYVE FİDANLARI DAĞITILDI...

Tarım ve Orman Bakanlığı, Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü destekleriyle, Erciş Kaymakamlığı himayesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tören ile ilçedeki çiftçilere elma, armut, ceviz, badem, kayısı, kiraz ve ayva fidanı olmak üzere toplamda 25 Bin adet meyve fidanı dağıtımı yapıldı.

Erciş Pancar Ekiciler Kooperatifi önünde düzenlenen tören ile 8 farklı türden toplam 25 Bin meyve fidanı toprakla buluşturulmak üzere yetiştiricilere dağıtıldı. Dağıtım programına Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, Erciş İlçe Tarım ve Orman Müdürü M. Nedim Çevik, Siyasi Parti Temsilcileri, kurum amirleri ve  çok sayıda yetiştirici katıldı.

Van Valiliği tarafından başlatılan 'Meyveciliği Geliştirme Projesi' kapsamında çiftçilere dağıtılan meyve fidanı töreninde konuşan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu “ İlçemizde son 5 yıldır özellikle Erciş Üzümü fidesi dağıtımında 1.000.000 (bir milyon fideye ulaşmak üzereyiz). Şu an için toplamda 670 bin adet üzüm fidanı İlçemizdeki üreticilerimize ücretsiz bir şekilde dağıtılmış ve hali hazırda dağıtımı yakında tekrar başlayacaktır. İlerleyen yıllarda da üzüm fidanlarımızın dağıtımı devam edecektir. Bunun yanında bugün 63 Mahallemizde 244 üreticimize 25.000 adet fidan dağıtacağız. Toplam 5000 dekarlık alanlık; Ceviz, Kayısı, Elma, Kiraz, Badem, Armut, Ayva ağaçlarından oluşan ağaçlarımız kıymetli çiftçilerimize teslim edilecektir.
Meyve ağaçlarını ilçemizde önemsiyoruz. Bunun yanında endemik Erciş Üzümü’nü de önemsiyoruz. İnşallah Erciş’imiz Bağ Bozumunda marka bir şehir haline de gelecek.  Köklü bir geçmişe ve toprağa dair coşkulu bir anlama sahip bağ bozumu sadece üzüm toplamak anlamına gelmiyor. Bağ bozumu her kültürde farklı karşılama ve kutlama geleneklerine sahip. Ortak nokta ise umut ve bereketin simgesi olarak tanımlanabilir. Bizler de bereketin simgesi bu tarımsal ürünümüzü, coğrafi tescil işareti ile taçlandırarak, sosyal ve kültürel etkinlikler ile hem üreticimize maddi gelir elde etmek hem marka şehir Erciş’imize kazandırmak için çalışmalarımıza hızla devam etmekteyiz. Kadim bir tarihe sahip olan Erciş ilçemizde Meyve Fidanı Dağıtımımızın ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, projeye katkı sunan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı’ya teşekkür ediyorum" ifadelerini yer verdi.

Salih Yiğit

AdminAdmin